X

Μέρκελ: Έχει χαθεί κάτι πιο ουσιαστικό από ένα νόμισμα, η εμπιστοσύνη

Η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ant1news



Άκρως επιφυλακτική για το αν θα προκύψει λύση για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, θέτοντας ανοιχτά ζήτημα εμπιστοσύνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

«Απ’ όσο ξέρω το Eurogroup δεν είναι σε θέση να μας δώσει ένα και μοναδικό έγγραφο- πρόταση, το οποίο να μας ζητά να αρχίσουμε τη διαπραγμάτευση. Δεν με εκπλήσσει, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι και η οικονομική κατάσταση, η οποία ισχύει στην Ελλάδα, για το πώς έχουν χειροτερεύσει οι συνθήκες τους τελευταίους μήνες, αλλά πάνω απ’ όλα έχει χαθεί κάτι πιο ουσιαστικό από ένα νόμισμα κι αυτό είναι η εμπιστοσύνη», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Αυτό σημαίνει ότι σήμερα θα κάνουμε δύσκολες, σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν θα έχουμε μία συμφωνία για να έχουμε συμφωνία. Ξέρω ότι οι γραμμές έχουν σκληρύνει και από τις δύο πλευρές. Πρέπει να δούμε ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά και πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα απ΄ότι τα μειονεκτήματα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη», πρόσθεσε η Μέρκελ και κράτησε μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανέφερε, σήμερα το βράδυ θα πρέπει να ελέγξουμε αν οι προϋποθέσεις είναι τέτοιες ώστε να μας επιτρέπουν να αρχίσουμε μία συζήτηση η οποία θα βοηθήσει για ένα δάνειο από τον ESM για την Ελλάδα. «Εάν θα το κατορθώσουμε, θα το δούμε», κατέληξε η Γερμανίδα Καγκελάριος.