X

"Λευκός καπνός" για συμφωνία από τη Σύνοδο των Βρυξελλών

Δύο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αναφέρονται σε συμφωνία. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ant1news

"H Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία. Όλα είναι έτοιμια για τη δρομολόγηση νέου προγράμματος από τον ESM στην Ελλάδα, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις  και οικονομική βοήθεια" έγραψε ο Ντόναλτ Τουσκ.

Λαγκάρντ: "Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα, αλλά έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης" δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Κοινή συνέντευξη Τύπου Τουσκ - Ντάισεμπλουμ και Γιούνκερ. Αποχώρησε η Λαγκάρντ.

Τη λέξη "συμφωνία" έγραψε ο Βέλγος Πρωθυπουργός στο twitter.

"Φαίνεται ότι έχουμε συμφωνία. Η Ευρώπη αξίζει ευχάριστα νέα" έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Λίγο πριν είχε ολοκληρωθεί η τέταρτη τετραμερής Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ και Τουσκ και αναμένεται να συνεχιστούν οι εργασίες της Συνόδου των 19 ηγετών της Ευρωζώνης, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη αποχωρήσει.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τηλεφωνικά.

Οι ηγέτες της Λιθουανίας και της Σλοβενίας ήταν εκείνοι που έφυγαν πρώτοι.

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, σπάζοντας κάθε ρεκόρ χρονικής διάρκειας και όχι μόνο...βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.

Τα δύο θέματα που κρατούσαν τις συζητήσεις ήταν η συμμετοχή του ΔΝΤ στο υπό συζήτηση πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και η εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 50 δις ευρώ, σε ανώνυμη εταιρεία στο Λουξεμβούργο. Σκοπός της τελευταίας πρότασης ήταν η αποπληρωμή του χρέους, σε περίπτωση αθέτησης από ελληνικής πλευράς.