X

Για πρώτη φορά η Αυστρία επικρίνει τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα

«Ο ρόλος της Γερμανίας στην ελληνική κρίση δεν ήταν θετικός» λέει με νόημα ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Ant1news

Αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στην εφημερίδα «Der Standard», όπου επικρίνει τη στάση που κράτησε η γερμανική κυβέρνηση και ειδικότερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ο Αυστριακός καγκελάριος, ο Σόιμπλε έδωσε την εντύπωση στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποδειχθεί… χρήσιμη. «Θεωρώ ότι ήταν απολύτως λανθασμένη, δεν ήταν ηθικά σωστή. Θα ήταν η αρχή του κατακερματισμού της ευρωζώνης», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βέρνερ Φάιμαν. «Η Γερμανία έχει αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στην ευρωζώνη… αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν θετικός».

Ο κ. Φάιμαν επισημαίνει επίσης ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς στο κόστος που θα είχε ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα στην περίπτωση Grexit.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας προσθέτει πως έγιναν λάθη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας από ορισμένους εταίρους.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευκαιρία» είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω της συνέντευξής του ο Βέρνερ Φάιμαν και τονίζει πως η Αυστρία είναι υπέρ του να δοθεί αυτή η ευκαιρία «επειδή είναι πολιτικά ορθή, σημαντική για την κοινωνική συνοχή και αναγκαία οικονομικά».