X

Την Τετάρτη η ψηφοφορία στην ολλανδική βουλή για την Ελλάδα

Επιστρέφουν από τις διακοπές τους οι Ολλανδοί βουλευτές για να ψηφίσουν το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Ant1news

Επιστροφή στα έδρανα για τους Ολλανδούς βουλευτές, που κλήθηκαν σήμερα να ψηφίσουν την Τετάρτη για την έγκριση ή μη του τρίτου προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, η οποία επικυρώθηκε την Παρασκευή από το Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης άναψαν το «πράσινο φως» για το τριετές πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας, συνολικού ύψους έως και 86 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία και στη γερμανική Bundestag. Εφόσον το τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια, η Αθήνα θα λάβει την Πέμπτη 13 δισ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και ένα ποσό της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων θα τοποθετηθούν σε ειδικό Ταμείο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά τα stress tests.

Η ψηφοφορία στο ολλανδικό κοινοβούλιο θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Όπως και η Γερμανία, η Ολλανδία είχε υιοθετήσει μία σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις για την απόφαση που ελήφθη στο Eurogroup, κατά τη συζήτηση που θα προηγηθεί της ψηφοφορίας.