X

Αβραμόπουλος: η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για ακόμη χειρότερα στο Προσφυγικό

Ο Επίτροπος της ΕΕ κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να "κλείνουν" τα σύνορά τους. Τι είπε για την Συνθήκη Σένγκεν.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Την ανάγκη να προετοιμαστεί άμεσα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον, όσον αφορά το μεταναστευτικό και τις προσφυγικές ροές, επεσήμανε σε συνέντευξή του, στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό.  

Ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για θέματα ασφαλείας, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι να σωθούν ζωές, τονίζοντας ότι η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η "περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης". Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν, αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξεονοφοβίας στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι σύντομα η Ευρωπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.