X

Μίνι σύνοδος κορυφής για το Προσφυγικό την Πέμπτη

Σύνοδος 8 κρατών-μελών της ΕΕ και της Τουρκίας, υπό την ‘Άνγκελα Μέρκελ, στις Βρυξέλλες.

Ant1news


Το ακανθώδες θέμα της επανεγκατάστασης στα εδάφη τους των προσφύγων που ζουν στην Τουρκία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου 8 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την Άνγκελα Μέρκελ, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο . 

Η Τουρκία, που θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Αχμέτ Νταβούτογλου, θα λάβει μέρος στη μίνι σύνοδο κορυφής για το Προσφυγικό μαζί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, του Λουξεμβούργου, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης. Θα προηγηθεί κατ΄ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ  Κάμερον, το απόγευμα της Πέμπτης, πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες του οποίου θα συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα. O Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη, θα επισκεφθεί την Λέρο και την Χίο, προκειμένου να επιβλέψει τη δημιουργία των hot spots.