X

Τσακαλώτος: Όπου πήγα με άκουσαν με συμπάθεια

Χαμηλούς τόνους κράτησε πριν από την έναρξη του Eurogroup ο Υπ. Οικονομικών. Τι είπε για την ευρωπαϊκή περιοδεία αναζήτησης συμμαχιών, σε ευρωπαϊκό βορρά και νότο.

Ant1news

Στην περιοδεία του σε έξι πρωτεύουσες και τις συναντήσεις με ισάριθμους ομολόγους του αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εισερχόμενος στο κτήριο όπου θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, σε όλες τις συναντήσεις του, συζήτησε για την πρόοοδο υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, άλλα οικονομικά αλλά και γενικότερα ζητήματα, εννοώντας προφανώς το Προσφυγικό, σημειώνοντας πως σε όλα τα ραντεβού τους, τον άκουσαν με συμπαθεια.

"Είδα παντού ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα", σχολιάσε χαρκατηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.       

Στο Eurogroup η Ελλάδα θα αποτελέσει βασικό αντικείμενο συζήτησης, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης και του Ασφαλιστικού, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξουν αποφάσεις.

Σε ερώτηση δε κατά πόσο αναμένει πρόοδο κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ως προς την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε "όχι σήμερα, δε νομίζω ότι συγκαταλέγεται στα θέματα προς συζήτηση".

Κυριάρχο θέμα αναμένεται να είναι η συζήτηση αναφορικά με την συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας, με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για την δράση του Ταμείου στην Ευρωζώνη, την οποία θα παρουσιάσει ο Πολ Τόμσεν, που ως χθες είχε "πάρει στο κατόπι" τον κ. Τσακαλώτο, κάνοντας κρυφά ραντεβού με τους κ. Σαπέν και Σόιμπλε, αμέσως μόλις τελειώναν οι συναντήσεις που είχε μαζί τους ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.