X

Αξιολόγηση μακράς διάρκειας προαναγγέλλει ο Σόιμπλε

«Η Ελλάδα δεν έχει άμεσο ζήτημα ρευστότητας» εκτιμά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ελπίζω να βγαίνουν τα νούμερα του ασφαλιστικού» λέει ο Πέτερ Κάζιμρ

Ant1news


Την ανάγκη υλοποίησης των συμφωνηθέντων βήμα- βήμα, υπογράμμισε ο  Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδριαση του Eurogroup. Αναγνώρισε, πάντως,  ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει σημαντικές προσπάθειες.

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε είναι η αξιολόγηση του προγράμματος η οποία θα πάρει κάποιο χρόνο , καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες και ως εκ τούτου υπάρχει χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της αξιολόγησης, την οποία χαρακτήρισε κατανοητή στο βαθμό που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Ελλάδας.

Κατά τα άλλα, χαρακτήρισε εποικοδομητικές και εντατικές τις συνομιλίες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παραδέχθηκε ότι ελληνική κυβέρνηση καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, και επεσήμανε ότι θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των συμφωνηθέντων βήμα βήμα.

Κάζιμιρ: Ελπίζω να βγαίνουν τα νούμερα του ασφαλιστικού

 Την ελπίδα «να βγαίνουν τα νούμερα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ, προσθέτοντας απλώς πως… δεν είναι προφήτης.

«Σταυρώνω τα δάχτυλα, αλλά η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό πρέπει να σημειωθεί γιατί είναι σημαντική για την οικονομική σταθερότητα. Εύχομαι να είναι γρήγορη η αξιολόγηση», πρόσθεσε ο κ. Κάζιμιρ.