X

Στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωβουλής ο Κατρούγκαλος

Η Ομάδα Εργασίας παρακολουθεί το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, καθώς και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ant1news


Στη νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας (Monitoring Group) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρέστη την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Η Ομάδα Εργασίας  παρακολουθεί το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, καθώς και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

O κ. Κατρούγκαλος τόνισε την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να επανέλθει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο γιατί τα μνημόνια επέφεραν την έξοδο από αυτό.

Στη συνάντηση βρέθηκαν και ο επικεφαλής της Επιτροπής Απασχόλησης Thomas Haendel, ο Αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία έκανε και παρέμβαση.

Η Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και συνεχώς τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κάτι που είναι πάγια επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης. 

Η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Εφόσον, όμως, κριθεί αναγκαίο η Ομάδα Εργασίας θα επισκεφθεί την Αθήνα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.