X

Σόιμπλε: Το Grexit θα είχε σώσει τους Έλληνες από τα ατελείωτα σκληρά μέτρα

Νέα πρόκληση Σόιμπλε που υποστηρίζει ότι χωρίς το "εργαλείο" της υποτίμησης η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει. Τι πρότεινε στον Βενιζέλο το 2011. Απαντήσεις Μαξίμου - Βενιζέλου.

Ant1news

«Η μόνη παραγωγική συζήτηση, αυτή τη στιγμή, είναι για το πώς θα οδηγηθούμε σε μια ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών για τις αναφορές σε παλαιότερα σενάρια περί Grexit και υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα διαμορφώνει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, υποστήριξε ότι ένα Grexit θα έπληττε την χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων για τους Έλληνες.

«Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε, το 2011 είχε προτείνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, να εξετάσει μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας για κάποια χρόνια από την ευρωζώνη με αντάλλαγμα μια μεγάλη βοήθεια για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δήλωση αυτή του γερμανού υπουργού Οικονομικών, επαναφέρει τα σενάρια περί προσωρινού Grexit, από την «πίσω πόρτα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σόιμπλε μιλώντας για τη χώρα μας υποστήριξε μεταξύ σοβαρού και αστείου, «αν η Ελλάδα βγει κάποια στιγμή από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα», αναφερόμενος προφανώς στην εμμονή του να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι  ριζικές μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση των δημοσιονομικών στη χώρα μας.

Ο Ευάγγελος βενιζέλος συνομιλώντας με δημοισιογράφους επιβεβαίωσε πως ο Σόιμπλε είχε κάνει αυτή την πρόταση και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν τη συζήτησε καν.

Στα όσα υποστήριξε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε απάντησε μέσω Twitter o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, :Η εμμονή του Σόιμπλε για το Grexit όταν όλοι πλέον ασχολούνται με το Brexit «φωνάζει». Ας καταλάβει ότι Grexit-καπούτ. Έπαιξε και έχασε...