X

Το προσφυγικό συζήτησαν Μέρκελ και Ολάντ

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι «αποφασισμένοι να υπερασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν».

Ant1news


H προσφυγική κρίση αλλά και η πιθανή αποχώρηση της Μεγαλης Βρετανίας από την Ε.Ε. συζητήθηκαν στην, κατ’ ιδίαν συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ, στο Στρασβούργο.

Η, κεκλεισμένων των θυρών, συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου.

Μέρκελ και Ολάντ συζήτησαν για τα υπό σύσταση hot spots, τα κέντρα υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, το πρόγραμμα επαναπροώθησης αλλά και τους έλεγχους στα ελληνο-τουρκικά σύνορα. Επί τάπητος τέθηκαν και οι επιπτώσεις της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι «αποφασισμένοι να υπερασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν». Όσον αφορά το θέμα της Βρετανίας  «δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ»

Μετά τη συνάντηση η Καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας παρακάθησαν σε γεύμα που τους παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

  

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, θα μεταβεί, τη Δευτέρα,  στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί  με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου .