X

Ανεξάρτητο ΕΣΡ ζητά η Κομισιόν

Η ύπαρξη κατάλληλων ρυθμιστικών εξουσιών και η μη υπαγωγή σε κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν δείκτες της ανεξαρτησίας της ρυθμιστικής αρχής, λέει η Κομισιόν.

Ant1news

Καίριας σημασίας χαρακτηρίζει η Κομισιόν την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών φορέων στα οπτικοακουστικά μέσα, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού κας Εύας Καϊλή σχετικά με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκέντρωση εξουσιών στον Υπουργό Επικρατείας.

Η κυρία Καϊλή επικρίνει την κυβέρνηση ότι απομακρύνεται από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρώπης. Στον αντίποδα ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικυρώνει τις θέσεις της κυβέρνησης.

«Η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών φορέων στον οπτικοακουστικό τομέα είναι παράγοντας καίριας σημασίας για την αμερόληπτη εφαρμογή των κανόνων περί τα οπτικοακουστικά μέσα. Η ύπαρξη κατάλληλων ρυθμιστικών εξουσιών και η μη υπαγωγή σε κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν δείκτες της ανεξαρτησίας της ρυθμιστικής αρχής», δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος, Γκίντερ Έτινγκερ.