X

Μέρκελ: Θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση

Σημαντικά αυτά στα οποία συμφωνήσαμε, αλλά χρειάζονται κι άλλα βήματα, υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Ant1news

Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα τα καταφέρει να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες «να πιστεύουμε δηλαδή ότι αυτά που συμφωνήσαμε σήμερα είναι αρκετά, διότι υπάρχουν λεπτομέρειες και τεχνικά ζητήματα που πρέπει να διευθετήσουμε».

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό η Μέρκελ ανέφερε ότι η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα και χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι μαζί με την Τουρκία κατάφεραν οι «28» να περάσουν σε μία εταιρική ένωση.

Υπογράμμισε ότι η συμφωνία αποτελεί έναν τρόπο αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Αναφερόμενη στις λεπτομέρειες της συμφωνίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα «καταφέρουμε ακόμα ένα χτύπημα, θα καταστρέψουμε το μοντέλο της δράσης των διακινητών έτσι ώστε και να εμποδίσουμε την παράνομη είσοδο και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσων έχουν εισέλθει στην Ευρώπη».

«Όσοι οι μετανάστες φτάνουν στην Τουρκία και επιχειρούν να περάσουν παράνομα θα αποστέλλονται πίσω και σε αυτή τη διαδικασία θα τηρούνται όλες οι συνθήκες διεθνούς δικαίου, θα καταγράφονται» σημείωσε.