X

Γιούνκερ: Πρακτική και εφαρμόσιμη η συμφωνία

Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας προς την Ελλάδα για την οποία οι προκλήσεις συνεχίζονται, υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

Ant1news

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, υποστήριξε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δυο πλευρές είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, πρακτική και εφαρμόσιμη.

Παράλληλα όμως έσπευσε να προειδοποιήσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι προκλήσεις, ειδικά για την Ελλάδα, καθώς «χρειάζεται να πετύχουμε 6.000 μετεγκαταστάσεις τον μήνα».

«Η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει διοικητικές προκλήσεις, αλλά οι Θεσμοί θα παρέχουν στη χώρα πλήρη στήριξη για να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει. Ήδη κάποιοι αξιωματούχοι βρίσκονται στην Ελλάδα για να υποστηρίξουν την διοικητική μέριμνα» σημείωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

«Θα πρέπει να υπάρξει διορισμός ειδικών υπαλλήλων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη για την υλοποίηση της συμφωνίας» συνέχισε ο Γιούνκερ.

«Το ότι καταλήξαμε σε μια συμφωνία με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι σταματάμε να είμαστε αλληλέγγυοι προς τη Ελλάδα γιατί η Ειδομένη δεν είναι η εικόνα που πρέπει να δίνουμε. Πρέπει να ρυθμίσουμε το θέμα. Ελπίζουμε να υπάρξει επανεγκατάσταση των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό», ολοκλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.