X

Να ελέγχονται και οι Ευρωπαίοι στα σύνορα της ΕΕ ζητά η Αυστρία

Επικαλείται την παρουσία Ευρωπαίων σε Συρία και Ιράκ , οι οποίοι εκπαιδεύονται ή μάχονται στο πλευρό του ISIS.

Ant1news


Να ελέγχονται συστηματικά στο μέλλον και οι Ευρωπαίοι πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητεί η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.   

Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της αυστριακής εφημερίδας «Έστεραιχ»,  επισημαίνει πως είναι γνωστό ότι πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί από την Ευρώπη στη  Συρία  και στο Ιράκ, για να εκπαιδευτούν ή και για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους και ως εκ τούτου θεωρεί ότι είναι επιτακτικότερο όσο ποτέ να ελέγχονται στο μέλλον συστηματικά και οι πολίτες της Ε.Ε. στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης. 

Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενη, εξάλλου, στην Ειδομένη σημειώνει πως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι αρχές θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πειστούν οι  πρόσφυγες να μεταφερθούν σε ζεστά καταλύματα. 

«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα - μέλος της Ε.Ε.», τονίζει η Λάιτνερ, προσθέτοντας πως η πολιτική της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη έχει τελειώσει και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να δοθεί το μήνυμα πως οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν τη χώρα στην οποία θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.