X

DW: Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για “μίνι σύνοδο” πριν το Eurogroup

Μόνο τηλεφωνικές επικοινωνίες ενδέχεται να υπάρχουν με τον Τσακαλώτο, υποστηρίζουν πηγές του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ που επικαλείται η Deutsche Welle.

Ant1news

Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για τα περί προπαρασκευαστικής συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν και της Ελλάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με ορόσημο την 9η Μαΐου, ημέρα συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλείται η Deutsche Welle δήλωσαν ότι δεν υπάρχει πληροφορία για μια τέτοια συνάντηση την Τετάρτη ή τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμισαν ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 9 Μαΐου. Πάντως, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο κ. Σόιμπλε να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες στο πλαίσιο του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Σε ό,τι αφορά στις πιθανότητες επιτυχίας του Eurogroup της Δευτέρας, το Βερολίνο δεν διαθέτει μέχρι τώρα νέα δεδομένα που να προδιαγράφει την έκβαση του Eurogroup.

Στα βασικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή στο συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει το αγκάθι των προληπτικών μέτρων. 

Σε κάθε περίπτωση, πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε ότι μέχρι την επομένη Δευτέρα υπάρχει χρόνος και ίσως προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Τόνισε επίσης ότι για τη  Γερμανία  σημασία έχει να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.