X

Αβραμόπουλος: Διαψεύδει ότι η Ελλάδα θα γίνει στρατόπεδο προσφύγων

Απάντηση σε δημοσιεύματα και φημολογίες για plan b σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, έδωσε ο Ευρωπαίος.

Ant1news

Στον αέρα βρίσκεται η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, με την Άγκυρα να αρνείται να προσαρμοστεί στις προϋποθέσεις που τις θέτει η ΕΕ, με αντάλλαγμα την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη της Σένγκεν.

Το βασικότερο θέμα στο οποίο δεν κάνει πίσω η Τουρκία είναι η αλλαγή στον αντιτρομοκρατικό νόμο, γεγονός που προκάλεσε την παύση της διαδικασίας για την κατάργηση της βίζας, από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Οι διαρροές που είχαν γίνει στον Τύπο για μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, όπως αυτά της Ιορδανίας και του Λίβανου και ότι η Αθήνα θα εισπράξει τα 6 δισ. που προορίζονται για την Τουρκία, διαψεύστηκαν σήμερα διά στόματος Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, ξεκαθάρισε ότι, «δεν υπάρχει plan b» διευκρινίζοντας ότι, «εργαζόμαστε πάνω στην αρχή της αλληλεγγύης, που είναι και ο οδηγός μας. Η φημολογία και όλα αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες στον Τύπο, δεν έχουν απολύτως καμία βάση. Υπεύθυνος για την εφαρμογή των όσων έχουμε συζητήσει και αποφασίσει είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».