X

Σταϊνμάιερ: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει την Ευρώπη μας

Έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.

Ant1news

Τη διαβεβαίωση ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να «μας πάρει την Ευρώπη μας», έδωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ λίγο πριν από την έκατκτη σύσκεψη στο Βερολίνο με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που έδειξε Brexit.

"Είμαι βέβαιος ότι τα κράτη αυτά θα στείλουν ως μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει την Ευρώπη μας, το σχέδιο αυτό ειρήνης και σταθερότητας", δήλωσε πριν από την συνάντησή του με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Οι έξι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν το Ηνωμένο Βασίλειο να αρχίσει "το συντομότερο δυνατόν" τη διαδικασία της εξόδου του από την ΕΕ, είπε ακόμη ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών αφού συναντήθηκε με τους πέντε ομολόγους του.

"Λέμε εδώ, μαζί, ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, περιστοιχισμένος από τους ομολόγους του Ζαν-Μαρκ Ερό (Γαλλία), Μπερτ Κούντερς (Ολλανδία), Πάολο Τζεντιλόνι (Ιταλία), Ντιντιέ Ρεντέρ (Βέλγιο) και Ζαν Άσελμπορν (Λουξεμβούργο).