X

Γιούνκερ σε Φαράτζ στο Ευρωκοινοβούλιο: Τι κάνετε εσείς εδώ;

Πειράγματα και βολές του προέδρου της Κομισιόν κατά του επικεφαλής και των ευρωβουλευτών του UKIP. Τι ζήτησε από το ΗΒ. Η απάντησή του στον γερμανικό Τύπο.

Ant1news

«Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ και μπορώ να πω ότι, είμαι εκπλήσσομαι που βρισκόσαστε εδώ πέρα. Ήσασταν εσείς που μαχόσασταν για την έξοδο. Ο λαός της Βρετανίας ψήφισε για την έξοδο. Γιατί είσαστε εδώ;», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου απευθυνόμενος στον Νάιτζελ Φάρατζ, σε μια «έκρηξη» εκτός κειμένου.

Ο Φάρατζ βρισκόταν στο διπλανό έδρανο από αυτό του Γιούνκερ, ο οποίος προηγουμένως τον είχε υποδεχτεί μα πειράγματα, φιλιά και… δαγκωματιές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι δεν θα απολογηθεί που νιώθει «λύπη» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Δεν είμαι ρομπότ, αλλά ένας γραφειοκράτης», είπε σχετικά.

Ζήτησε από την Βρετανία να εξηγήσει σύντομα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτοντας τους όρους που επιθυμεί για μια νέα σχέση με την ΕΕ, αλλά τόνισε πως έχει ξεκαθαρίσει στην Κομισιόν πως δεν θα γίνει καμία συζήτηση πριν το Λονδίνο ενεργοποιήσει το άρθρο 50.

 

Μάλιστα, σε μια σπάνια κίνησή του, απάντησε στον γερμανικό Τύπο, ο οποίος τον είχε σφοδρά κριτικάρει, δηλώνοντας πως δεν είναι «ούτε κουρασμένος ούτε άρρωστος» και υπογράμμισε πως «θα παλέψει μέχρι την τελευταία του πνοή για μια ενωμένη Ευρώπη».

 

«Η πτήση μας προς ένα νέο μέλλον συνεχίζεται», σημείωσε ο  πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι « πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες ότι προχωρούμε. Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και θα γίνει. Θα πλησιάσουμε πιο πολύ τους ανθρώπους».

Μίλησε για φιλόδοξα σχέδια, όπως αυτό για την ψηφιακή Ευρώπη. «Δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα», ξεκαθάρισε. «Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σχέδιο για την ειρήνη».