X

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα πράγματα χειρότερα για την Ελλάδα

Το παράδειγμα της… Ελλάδας επικαλέστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε συζήτηση για την άνοδο των λαϊκιστών σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Ant1news

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δοκιμαστεί σε σκληρότερα μέτρα λιτότητας από όσα θα ήταν αναγκαία, εξαιτίας της λαϊκιστικής στάσης της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, υποστήριξε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Ο λαϊκισμός δε λύνει προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα», επεσήμανε με νόημα ο Ντομπρόβσκις σε συζήτηση στη Ρίγα της Λετονίας σχετικά με την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

«Το είδαμε αυτό στο… κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Μία νέα Κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία με μία λαϊκιστική τάση: ότι δε χρειαζόμαστε καθεστώς λιτότητας, ότι θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε», σημείωσε.

Ουσιαστικά, όμως, πρόσθεσε ο κ. Ντομπρόβσκις, «η Ελλάδα εφαρμόζει σήμερα σκληρότερα μέτρα λιτότητας από όσα θα ήταν αναγκαία εάν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί».

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις απέδωσε στην πολιτική της Κυβέρνησης Τσίπρα την ευθύνη για την ύφεση το 2015 αντί για την προβλεπόμενη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.