X

“Ήξεις, αφήξεις” από τον Σουλτς για το ελληνικό χρέος

Διέψευσε τα περί “πρωτοβουλίας” του για το χρέος, αλλά διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με τη θέση της Αθήνας και παρέπεμψε τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ant1news

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της Κυβέρνησης για το ελληνικό χρέος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες πως έχει αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σουλτς ανέφερε «Άκουσα και εγώ τη φήμη αυτή ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία».

Ο ίδιος είπε ότι η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα εξελίχθηκε γύρω από τις συζητήσεις που έχει η κυβέρνηση της Αθήνας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα αυτό.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διευκρίνισε πως η “έκπληξη” του κ. Σουλτς δεν αφορούσε στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος, αλλά τη διατύπωση της ερώτησης.

Ο εκπρόσωπος του Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά την ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , Μάρτιν Σουλτς, ο Πρόεδρος ρωτήθηκε για τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος Σουλτς εξέφρασε την έκπληξή του για τη διατύπωση της ερώτησης αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει δράση στην ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Σουλτς δεν εξεπλάγη με την θέση της ελληνικής κυβέρνησης και δεν διαφωνεί με αυτήν. Πρόσθεσε ότι αν είναι να γίνει συζήτηση (για το θέμα του χρέους), θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων που είναι η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».