X

Τρόπους στήριξης της Ελλάδας συζήτησαν Τσίπρας – Μέρκελ

Η Καγκελάριος δεν αποκάλυψε τι συζήτησε με τον Τσίπρα για το χρέος. Δήλωσε όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί στο Προσφυγικό.

Ant1news

Η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και ερωτηθείσα για το περιεχόμενο των συζητήσεων της με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου, δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπως αντίστοιχα έπραξε κι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, λίγο νωρίτερα.

Η κα. Μέρκελ αρκέστηκε να απαντήσει ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε πως, «τα θέματα της συνάντησης ήταν τρία. Όσον αφορά το προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε, ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα, κυρίως με την αποστολή εμπειρογνωμόνων, μεταξύ άλλων, μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Δεύτερον, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, επικεντρωθήκαμε στο Κυπριακό και τρίτον, στην πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος».

Νωρίτερα πληροφορίες από αξιόπιστες, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές που συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό, ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση του με την Καγκελάριο, έθεσε θέμα «Σόιμπλε» και ζήτησε να υπάρχει ενιαία και σαφής θέση του Βερολίνου, ιδίως σε ότι αφορά το ζήτημα του χρέους, από το οποίο κρίνεται και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας..