X

Κομισιόν εναντίον Αθήνας για την κατάσταση στα προσφυγικά κέντρα

«Η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών είναι πρώτα απ' όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών», διαμηνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις τραγικές συνθήκες στη Μόρια εξαιτίας του χιονιά.

Ant1news


«Άδειασε» την κυβέρνηση η Κομισιόν όσον αφορά τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν στα προσφυγικά κέντρα οι μετανάστες, λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κατάσταση είναι ανεπαρκής τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Μπερτό,  και υπενθύμισε ότι «η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ' όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών».

Η Κομισιόν, όπως δήλωσε η  Μπερτό, είναι έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει.

Αφορμή για τις δηλώσεις της Μπερτό ήταν οι τραγικές συνθήκες στη Μόρια όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν «θαφτεί» μέσα στο χιόνι.