X

Λίντνερ: η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ

“Grexit” και μετά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρότεινε ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ant1news

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και μετά να της γίνει ελάφρυνση του χρέους της, τόνισε ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) σε σημερινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Θα πρέπει, όμως, η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ηγέτης του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προκειμένου να λαμβάνει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών και να ενισχύσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρεών», υποστήριξε ο Λίντνερ, συμπληρώνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο εκτός της ευρωζώνης. «Μιλάμε επομένως για Grexit», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λίντνερ υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

 

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά (με χρηματοδότηση) στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο έχει αντιταχθεί στην ελάφρυνση χρέους που προκρίνει το Ταμείο. Κούρεμα του χρέους θα σήμαινε και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τόνισε το βράδυ της Τετάρτης ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό δίκτυο ARD.