X

Die Zeit: Ελλάδα και πρόσφυγες υφίστανται όλα τα δεινά εξαιτίας της ΕΕ

«Δεν είναι η Τουρκία αυτή που δεν τηρεί τη συμφωνία, αλλά η ΕΕ» γράφει η εφημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Ant1news

“Πυρά” εναντίον της ΕΕ για τους χειρισμούς της στο Προσφυγικό εξαπολύει η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει σε εκτενές αφιέρωμα αναφέρει ότι «δεν είναι η Τουρκία αυτή που δεν τηρεί τη συμφωνία, αλλά η ΕΕ. Αυτοί που υφίστανται τα δεινά είναι η Ελλάδα και οι πρόσφυγες».

Η εφημερίδα στο άρθρο της μιλά για «συμφωνία εκφοβισμού» των προσφύγων και παρατηρεί ότι οι Ευρωπαίοι καταφέρνουν να «κρατούν ανθρώπους μακριά από την Ευρώπη».

«Έναν χρόνο μετά είναι σαφές ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεν εφάρμοσαν καν το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας, η οποία τους ήταν τόσο σημαντική. Απλά αγνόησαν επώδυνα και δύσκολα σημεία της όταν αντιλήφθηκαν ότι ο εκφοβισμός λειτουργεί κι έτσι. Η συμφωνία είναι ερείπιο, αλλά ακόμη εκπληρώνει τον στόχο της: να κρατά τους πρόσφυγες σε απόσταση» αναφέρει η εφημερίδα και συμπληρώνει: «τα "σπασμένα" πρέπει να πληρώσουν μια Ελλάδα που έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, και οι πρόσφυγες».