X

“Απολογία” Ντάισελμπλουμ για τον “άσωτο Νότο”

Η απαντητική επιστολή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ευρωβουλή για τα «ποτά και τις γυναίκες».

Ant1news


«Ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να προσβάλω οποιονδήποτε, όμως συνάμα δεν φέρω καμία ευθύνη για κάθε παρερμηνεία των δηλώσεών μου», τονίζει ο Γερούν Ντάιλσελμπλουμ, στην απαντητική επιστολή που έστειλε στην Ευρωβουλή σχετικά με τις πολύκροτες δηλώσεις του για χώρες που έφαγαν τα λεφτά τους σε «ποτά και γυναίκες» .  

«Είναι πολύ κρίμα ότι έγινε αυτή η σύνδεση, καθώς δεν ήταν αυτό που είπα. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό που είχα πρόθεση [να πω]», σημειώνει ο Ντάισελμπλουμ και προσθέτει « επιλογή των λέξεων είναι φυσικά προσωπική, όπως και ο τρόπος με τον οποίο εκλαμβάνονται».

Ο πρόεδρος του Eurogroup αποφεύγει να ζητήσει συγγνώμη, λέει, απλώς, ότι στο μέλλον θα είναι «ακόμα περισσότερο προσεκτικός» στις διατυπώσεις του, και  συμπληρώνει πως «ποτέ δεν είναι η πρόθεσή μου να προσβάλω».

Η επιστολή Ντάισελμπλουμ στάλθηκε μία ημέρα μετά στη σκληρή κριτική που δέχτηκε από σειρά ευρωβουλευτών – ειδικά στελέχη του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – λόγω της απόφασής του να μην παραστεί σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα προγράμματα στήριξης της Ελλάδας.