X

Μοσκοβισί: θα υπάρξει συμφωνία και θα γίνει αποδεκτή από όλους

«Τώρα οι εταίροι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης».

Ant1news



Πεπεισμένος ότι  στη συνεδρίαση του Εurogroup θα υπάρξει συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή από όλες τις πλευρές, εμφανίστηκε  ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ελπίζω και πιστεύω, πιστεύω και ελπίζω ότι όχι μόνο είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σήμερα, αλλά και απολύτως αναγκαία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Μάλιστα, όπως είπε, αυτό δεν ήταν εύκολο γιατί λήφθηκαν μέτρα που αφορούσαν τις συντάξεις, το αφορολόγητο και την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, τώρα οι εταίροι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης. Η Κομισιόν, συνέχισε, είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που υπέφερε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε η οικονομία να ανακάμψει.

Προέβλεψε πως η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη συμφωνία καθώς έχει γίνει δουλειά και ο ίδιος προσωπικά έχει μιλήσει με όλους του εμπλεκόμενους από την πλευρά των δανειστών αλλά και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία κοινά αποδεκτή από όλους και το ΔΝΤ που το θέλουμε στο πρόγραμμα και το Εurogroup είναι εδώ για να πάει τις αποφάσεις, είπε ο κ. Μοσκοβισί και συμπλήρωσε «θέλουμε μια συμφωνία που θα στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης και προς τις αγορές». Τέλος, εκτίμησε ότι από τη σημερινή συζήτηση μπορεί να προκύψουν κάποιες θετικές παράμετροι για το χρέος.