X

Γιούνκερ: έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα από όσα αναμέναμε, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ant1news

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Euro2day.gr και ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κ. Γιούνκερ θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα αναμέναμε. Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Όσο για την προσωπική μου σχέση με τον κ. Τσίπρα υπάρχει άνεση, εκτίμηση και εμπιστοσύνη».

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση (στην Ελλάδα), που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της».