X

Μακρόν: χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας

Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδας τη Σύνοδο Κορυφής γιατί έχουν βρεθεί λύσεις δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Ant1news

Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες και κατά συνέπεια και οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, ήταν πολύ λιτοί στις δηλώσεις τους για τη χώρα μας στην κοινή συνέντευξηΤύπου, που παραχώρησαν αμέσως μετά.

«Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Βρέθηκε στο τελευταίο Eurogroup ένα πολύ ισχυρό συναινετικό πλαίσιο. Στη σημερινή σύνοδο δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα, και αυτό είναι πολύ καλό νέο, γιατί δουλέψαμε πολύ με τη Μέρκελ, ώστε να καταλήξουμε στη συμφωνία που βρέθηκε στο Eurogroup», σημείωσε ο κ. Μακρόν.

Από τη μεριά της, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο γιατί έχουν βρεθεί λύσεις» και επισήμανε πως και με το «πακέτο Γιούνερκ» θα υπάρχει ενίσχυση των επενδύσεων.