X

Πρόοδο διαπίστωσε η ευρω-ομάδα παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος

Για «αξιοσημείωτη πρόοδο» έκανε λόγο ο Δ. Παπαδημούλης, ενώ ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών-Δημοκρατών ζήτησε να ανταμειφθεί η χώρα μας.

Ant1news

Θετικά μηνύματα για πρόοδο της ελληνικής οικονομίας έστειλαν από το βήμα της Βουλής ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με την ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, ο επικεφαλής της ομάδας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι υπογράμμισε πως «έχει σημειωθεί σημαντική και ενθαρρυντική πρόοδος».

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών επεσήμανε μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανταμειφθεί για τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει.

Για «καθαρή εικόνα αξιοσημείωτης προόδου» της Ελλάδας, έκανε λόγο και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που σημείωσε ωστόσο, πως οι στόχοι οφείλουν να είναι καθαροί, καθώς οι δυσκολίες δεν έχουν περάσει.

Αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, φέροντας ως παράδειγμα την «κρίση με τα σπουπίδια», ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Μπερντ Λούκε από τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές, που είπε ότι «πολλά δεινά επιβλήθηκαν αδίκως στην Ελλάδα και θα μπορούσε να είχε γλυτώσει από αυτά εάν από την αρχή είχαμε απομειώσει το χρέος».