X

Μητσοτάκης: βούληση μας η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας

Στόχος μας να δώσουμε φορολογικά κίνητρα στις εταιρείες και καλύτερη κατάρτιση στους εργαζομένους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ. "Πυρά" ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση κύκλων της ΝΔ.

Ant1news

Στα ζητήματα της ανεργίας και της απασχόλησης επικεντρώνεται το 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται σήμερα στη Νίκαια.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο Κ. Μητσοτάκης αφού άκουσε τους πολίτες του πρώτου πάνελ τόνισε ότι «βούληση μας είναι να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα με φορολογικά κίνητρα, απλοποίηση των διαδικασιών, καλύτερη κατάρτιση, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της επιχειρηματικότητας και της ανάληψης του ρίσκο».

«Οι θετικές ιστορίες που ακούμε σήμερα μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλους νέους κόντρα στην απαισιοδοξία, τη μιζέρια και τη μαυρίλα. Κεντρική πολιτική της κάθε κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η στήριξη όσο το δυνατόν υγιών και εξωστρεφών επιχειρήσεων, με νέους εργαζόμενους, καταρτισμένους, με καλούς μισθούς και ωραίο περιβάλλον», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης ανοίγοντας νωρίτερα τις εργασίες, δήλωσε πως δεν θα χαρίσουμε ποτέ τους εργαζόμενους και τους ανέργους στην απέναντι πλευρά.

 

Ανοίγουμε το βήμα μας, κοιτάζουμε στο μέλλον, προετοιμάζουμε το αύριο. Η αντιπολίτευση έχει δυο υποχρεώσεις, τον έλεγχο της κυβέρνησης και την προετοιμασία για την επόμενη μέρα, δήλωσε

Το δεύτερο θα πράξουμε στο συνέδριο μας. Το παρελθόν έχει και θετικά στοιχεία όμως έχει παραγίνει με τα μπράβο και τα ζήτω. Θέλουμε όχι μόνο να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε, σημείωσε.

Νωρίτερα με την έναρξη των εργασιών του προσυνεδρίου της ΝΔ παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για θέματα απασχόλησης.

Σύμφωνα με αυτά , 17.844 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους για πραγματικά διλήμματα πολιτικής.

 

Με βάση τις απαντήσεις τους:

-Αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-Αναδεικνύουν την ανάγκη ενός φιλικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις χωρίς όμως εκπτώσεις στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

-Αντιλαμβάνονται ότι δεν αρκεί η επιδοματική πολιτική προκειμένου οι άνεργοι να βρουν ξανά δουλειά.

-Θεωρούν ως τη βασικότερη απειλή για τις θέσεις εργασίας την υψηλή φορολογία.

-Θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι τους όρους της εργασίας τους.

 

ΣΥΡΙΖΑ: το μόνο που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι νέες απολύσεις και εργασιακή ζούγκλα

«Και στη Νίκαια να πάει, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κατεστημένου, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ. 

«Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αρχηγός του κόμματος που εκτόξευσε την ανεργία στο 27% θα μπορούσε να εκστομίσει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η στήριξη των επενδύσεων και η αύξηση της απασχόλησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτά που με τόση θέρμη θέλει να καταργήσει. Τα ευχολόγια προς τις επιχειρήσεις για σεβασμό στους εργαζόμενους είναι ανέκδοτο, όταν ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει την κατάργηση κάθε θεσμικού πλαισίου ρύθμισης και προστασίας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «το μόνο που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι νέες απολύσεις και εργασιακή ζούγκλα». 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλλει με τη βοήθεια των επικοινωνιολόγων του, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι. Σε ένα μόνο πράγμα είχε δίκιο ο αρχηγός της ΝΔ. Περνάμε στην εποχή μετά τα μνημόνια. Χωρίς αυτόν», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Κύκλοι ΝΔ: Τα υβριστικά παραληρήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν απολύτως καμία αξία

«Τα υβριστικά παραληρήματα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τόση αξία όση και οι υποσχέσεις του: Απολύτως καμία», απαντούν κύκλοι της ΝΔ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως «κατανοούμε τον πανικό τους από το γεγονός ότι η ΝΔ, συζητώντας με την ελληνική κοινωνία, διαμορφώνει τη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Ας οπλιστούν με υπομονή γιατί έχουμε αλλά 6 προσυνέδρια»