X

Στήριξη Μέρκελ στην Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις

Τι ειπώθηκε στην τετραμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Γιούνκερ και τον Μπορίσοφ για το Προσφυγικό και την στάση της Τουρκίας.

Ant1news

Αμέσως μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ για το Σκοπιανό, στην τετραμερή συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός με την Αγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον προεδρεύοντα της ΕΕ, Βούλγαρο Πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας στο Μεταναστευτικό.

Μεταξύ των σημείων που συμφωνήθηκαν, στην συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ,  είναι η γερμανική και ευρωπαϊκή υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, για την διαχείριση των συνόρων, με παράλληλη υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. 

Από όλους τονίστηκε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα του Μεταναστευτικού είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο, θέση την οποία υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι σαφής και δεδομένη η θέση του Βερολίνου.