X

Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με γερμανικό κόμμα (βίντεο)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε στον Νίκο Χατζηνικολάου τον συμβολισμό πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία.

Ant1news

Υποψήφιος στις ευρωπαϊκές εκλογές ως επικεφαλής ψηφοδελτίου γερμανικού κόμματος θα είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ως Μέρα25 είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του DIEM25 και συμβολικά, μου προτάθηκε να ηγηθώ του γερμανικού ψηφοδελτίου» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τόνισε μάλιστα πως «είμαστε το μοναδικό κόμμα που δεν αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές ως “πρόβα τζενεράλε” για τις εθνικές εκλογές».

Η πρωτοβουλία του, εξήγησε, πως έχει έναν συμβολισμό: τον τερματισμό της δήθεν σύγκρουσης βορρά-νότου στην Ευρώπη. «Η πραγματική σύγκρουση εξελίσσεται μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και των αντιδραστικών - αυταρχικών δυνάμεων» συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το “Μέρα25” θα έχει κανονικά ευρω-ψηφοδέλτιο, ενώ ο ίδιος θα ηγηθεί της προσπάθειας εισόδου του κόμματος στην Ελληνική Βουλή, στις επόμενες εκλογές.

«Η βασική μας μέριμνα είναι να προετοιμαστούμε για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μετερίζι μας», κατέληξε.