X

Εγκαίνια από έναν θρύλο

Το νεόδμητο αθλητικό κέντρο της Ξάνθης εγκαινίασε την Πέμπτη ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Πελέ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ακριτικής ΠΑΕ.

Ant1news

Το νεόδμητο αθλητικό κέντρο της Ξάνθης εγκαινίασε την Πέμπτη ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Πελέ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ακριτικής ΠΑΕ.

Στα εγκαίνια, παραβρέθηκαν υψηλοί προσκεκλημένοι ανάμεσα στους οποίους ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύσσωμη η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Ξάνθης, αλλά κυρίως οι απλοί φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το "μαύρο διαμάντι".

Πριν κόψει με το ψαλίδι την κορδέλα, όπως προστάζει το εθιμοτυπικό των εγκαινίων ο Πελέ δήλωσε: "Όταν εγώ ήμουν παίκτης δεν είχαμε τέτοιες ανέσεις. Αυτό το αθλητικό κέντρο είναι πρότυπο και θα προτείνω στην Εθνική Βραζιλίας να το χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006. Εύχομαι στην ομάδα της Ξάνθης να έχει όλη την τύχη με το μέρος της του χρόνου στο Κύπελλο UEFA," είπε ο Πελέ και μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού έκοψαν την κόκκινη κορδέλα στην είσοδο του "LE CHALET".

Πριν από τα εγκαίνια, μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και μπροστά στους φιλάθλους της Ξάνθης, ο Πελέ απένειμε μετάλλια σε έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ για την έξοδο της ομάδας στο Κύπελλο UEFA του χρόνου.

Νωρίτερα, ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε παραστεί σε ειδική εκδήλωση στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου ξεναγήθηκε στο γήπεδο και έγινε μέλος του Ολυμπιακού.