X

Η Ουρανία «πρόδωσε» τον πατέρα της

Πληθώρα στοιχείων σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προήλθαν από τα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων που βρέθηκαν στο σπίτι της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανίας, σε έφοδο της αστυνομίας.

Ant1news



Του Γιώργου Καραϊβάζ

Νέα στοιχεία φωτιά προσθέτει πλέον σε καθημερινή βάση η αντιτρομοκρατική από τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων περισσότερων των 200 στελεχών της Χρυσής Αυγής απ’ όλη την χώρα.

Τα στοιχεία αυτά φωτίζουν σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 σκοτεινές πτυχές του τρόπου οργάνωσης και δράσης των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος, καθώς επίσης και για ανεξερεύνητες παράνομες πηγές ενίσχυσης του νεοναζιστικού ταμείου.

Πως όμως η αντιτρομοκρατική έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί τόσο μεγάλο αριθμό στελεχών της Χρυσής Αυγής σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο;

Όπως σημειώνουν ασφαλείς πηγές του ΑΝΤ1, οδηγήθηκε εκεί από δύο ατραπούς. Ο πρώτος και ο πιο βασικός, από τα αρχεία με ονόματα και πλήρη στοιχεία των κορυφαίων ανά περιοχή εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, όπως αυτά τους παραδόθηκαν μέσα από στικάκια και σκληρούς δίσκους που βρέθηκαν στη διάρκεια των αλλεπάλληλων κατ’ οίκον ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων. Τα περισσότερα όμως φαίνεται ότι προήλθαν από τα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων που πέρασαν στην δικαιοδοσία των αστυνομικών αρχών, αμέσως μετά  την έφοδο στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στους Αμπελοκήπους.

Η δεύτερη ατραπός είναι από τη συγκέντρωση και την αξιολόγηση των πληροφοριών για το ποιοι είναι οι λεγόμενοι πυρηνάρχες ανά περιοχή. Έτσι, κατάρτισαν έναν χάρτη με την ανθρωπογεωγραφία όλων των στελεχών κι αυτοί από τους οποίους εκτιμήθηκε ότι μπορούσαν ν’ αντληθούν χρήσιμα για την έρευνα στοιχεία, τέθηκαν υπό συνακρόαση…

Μέσα από αυτό τον αγωγό των πληροφοριών οργανώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον τρεις έρευνες, οι δύο σε Κορινθία και η μία στα Ιωάννινα, δίχως όμως να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Επίσης, οι αδιάφθοροι της αστυνομίας ξεκίνησαν τις έρευνες σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για τους οποίους υπήρξαν καταγγελίες συναγελασμού κι ενίσχυσης των ταγμάτων εφόδων της Χρυσής Αυγής στις επιθέσεις κατά μεταναστών.