X

Έρευνα για τις σχέσεις του Πάλλη με την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τα 25 κοντέινερ με όπλα και στρατιωτικό υλικό στο πολεμικό μουσείο του Πάλλη "κουμπώνουν", σύμφωνα με πληροφορίες, με απομακρύνσεις αστυνομικών από συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ant1news



Αντιμέτωπη με το περιεχόμενο των 25 κοντέινερ με όπλα και στρατιωτικό υλικό που βρέθηκαν στο πολεμικό μουσείο του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Με ιδιαίτερη προσοχή και ταυτόχρονη προσπάθεια να γίνουν γνωστές όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήθος, το είδος και τη λειτουργικότητα των όπλων που εντοπίστηκαν στα κοντέινερ οι Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κατέγραφαν και ταξινομούσαν, προκειμένου να διαπιστώσουν για  ποια από τα όπλα υπάρχουν παραστατικά και αν υπάρχουν άδειες, πόσα και ποια είναι λειτουργικά, πόσα εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί όπλων και πόσα ανήκουν στην κατηγορία «μουσειακών εκθεμάτων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, μέχρι αργά χθες το βράδυ τα όπλα που είχαν ελεγχθεί χαρακτηρίζονταν «μη λειτουργικά».

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για τα όπλα του Πάλλη μετά και την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην συνεργάτης του, απόστρατος αξιωματικός του βρετανικού Στρατού Έντουαρντ Στέισι, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά που αφορούν την ίδια την Αστυνομία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών «κουμπώνουν» με ορισμένες από τις απομακρύνσεις αστυνομικών από συγκεκριμένες υπηρεσίες που έγιναν με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαου Δένδια, στην αρχή της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή.