X

Χλιδάτες βίλες έχει βάλει στο… μάτι το ΣΔΟΕ

Έρευνα σε βίλες στα νησιά έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής που προέκυψαν να είναι κραυγαλέες.

Ant1news



Χλιδάτες βίλες σε Μύκονο, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλονιά έχει βάλει στο… μάτι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) από το καλοκαίρι και οι περιπτώσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής που εντοπίστηκαν είναι κραυγαλέες.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν κράτηση σε πολυτελή βίλα στην Μύκονο κατά τη θερινή περίοδο, με το κόστος για εννέα μέρες να ανέρχεται σε 38.220 ευρώ. Όμως, ο ιδιοκτήτης του καταλύματος, κόβει απόδειξη, ή μάλλον αν κόψει, θα βάλει το ποσό των 220 ευρώ.

Από τότε που ξεκίνησε η έρευνα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο, η φοροδιαφυγή δεν μένει εδώ. Στο παραπάνω παράδειγμα στην Μύκονο, οι ελεγκτές ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης δεν πλήρωνε καν «χαράτσι» για τα χιλιάδες τετραγωνικά που είχε χτίσει, παρά μόνο για 50 τετραγωνικά όπως προβλεπόταν στην αρχική του άδεια από την πολεοδομία.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ σ τις βίλες της… χλιδής ξεκίνησε το καλοκαίρι και είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την Μύκονο, την Πάρο, την Πάτμο και την Κεφαλονιά, τα νησιά δηλαδή που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων Ελλήνων και ξένων «λεφτάδων»  να αποτελούν  «αγαπημένους» προορισμούς του ΣΔΟΕ, ενώ αναμένονται σύντομα οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων.