X

"Την έξοδο από την ύφεση υπονομεύει η Τρόικα"

Τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση θα μπορούσαν να υπονομεύσουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, αναφέρουν οι FinancialTimes.

Ant1news



Σκληρές διαπραγματεύσεις από την τρόικα αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως προς το προβλεπόμενο δημοσιονομικό κενό για το 2014 κάτι που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις πιθανότητες εξόδου της χώρας από την 6ετή ύφεση, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Κι αυτό, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, την ώρα που η Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό χάρη στα υψηλότερα έσοδα αλλά και τον αυστηρότερο έλεγχο στις δαπάνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τρόικα πρόκειται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, αφού προσδιόρισε ότι το προβλεπόμενο κενό στο τελευταίο προσχέδιο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στους Financial Times ότι «υπάρχει σαφής διαφωνία. Η Τρόικα πάντα πιέζει για νέα μέτρα, αλλά έχουμε φτάσει στα όριά μας όσον αφορά στις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Οι κοινωνικές εντάσεις σε λίγο δεν θα είναι διαχειρίσιμες. Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό έχει χάσει πάνω από το 1/3 του εισοδήματος του μέσα σε πέντε χρόνια».