X

Βαθαίνει η κόντρα Βενιζέλου-Αβραμόπουλου

Νέος γύρος στην κόντρα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με φόντο τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ant1news



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Συνέχεια στην αντιπαράθεση του με τον υπουργό Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο έδωσε σήμερα ο Ε. Βενιζέλος με αφορμή την χθεσινή απάντηση του κ. Αβραμόπουλου στον Α. Τσίπρα στη Βουλή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Απάντηση η οποία εκτιμήθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη ότι όχι μόνο ήταν ανεπαρκής αλλά εξέθετε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους χειρισμούς του κατά την θητεία του ως Υπ. Άμυνας.

Από το ΠΑΣΟΚ διανεμήθηκε ο φάκελος, που ο Ε. Βενιζέλος απέστειλε στις 16 Οκτωβρίου στον κ. Αβραμόπουλο – μια ημέρα δηλαδή πριν την συζήτηση της ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προκειμένου να προετοιμάσει την ομιλία του στη Βουλή.




Η δημοσιοποίηση του φακέλου έγινε προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να καταδείξει ότι καίτοι καλά ενημερωμένος , ο κ. Αβραμόπουλος επέλεξε να «αδειάσει» τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης μη κάνοντας σαφείς αναφορές στα πεπραγμένα του κ. Βενιζέλου στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, για τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορηματικός ότι έγιναν σε εκτέλεση ψηφισμένων νόμων από τη Βουλή και υπό εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας.

Στον ογκώδη φάκελο περιλαμβάνεται προσωπική επιστολή προς τον κ. Αβραμόπουλο, που σημειωτέον κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό, ενημερωτικό σημείωμα 21 σελίδων, που είχε συντάξει τον Μάιο του 2011 το Υπουργείο Αμύνης (επί υπουργίας δηλαδή Ε.Βενιζέλου) αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, ένα συνοπτικό «σκαρίφημα» απάντησης με αναλυτικά διαγράμματα, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προφανώς ανέμενε να αξιοποιηθεί στην ομιλία του υπουργού άμυνας Δ. Αβραμόπουλου ενώ στον φάκελο μπήκε και η απάντηση, που είχε εκδώσει το ΠΑΣΟΚ, όταν δημοσιοποιήθηκε ότι ο Α. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στην προσωπική επιστολή, που απευθύνει στον Δ. Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τονίζει ότι «οι απόψεις που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας στο κείμενο της ερώτησης του, ούτε λίγο ούτε πολύ υπερασπίζονται τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια συμπεριλαμβανομένων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών!».