X

Αλαλούμ με τις αντικειμενικές αξίες στο Παλαιό Ψυχικό

Την ώρα που οι τιμές των αντικειμενικών αξιών στο Παλαιό Ψυχικό έχουν αυξηθεί δυσανάλογα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές, η αναπροσαρμογή τους αποτελεί ανοιχτή φορολογική πληγή για τους ιδιοκτήτες.

Ant1news



Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Παλαιό Ψυχικό έχει φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Την ώρα που οι τιμές των αντικειμενικών αξιών στο Παλαιό Ψυχικό έχουν αυξηθεί δυσανάλογα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από το 2011, γεγονός που έχει βάλει «πάγο» στις αγοραπωλησίες, η αναπροσαρμογή τους επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες σε όλους τους φόρους ακινήτων, όπως ο ΦΑΠ και το έλος Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ.

Οι ιδιοκτήτες ακίνητων στο Ψυχικό καλούνται να πληρώσουν μόνο για τον ΦΑΠ του 2013 ποσά που -όπως υποστηρίζουν - αντιστοιχούν με δήμευση της περιουσίας τους, ενώ μόνο οι φόροι του έτους του 2013 αντιστοιχούν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Το θέμα έθεσε και πάλι ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, ο οποίος μάλιστα απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ενώ οι τιμές των ακινήτων καταρρέουν παντού, η μόνη περιοχή στην οποία αυξήθηκαν με ειδική υπουργική απόφαση είναι το Παλαιό Ψυχικό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανώτατη αντικειμενική τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στην Α’ ζώνη του Ψυχικού προσδιορίζεται στις 10.000 ευρώ, ενώ στην Β΄ Ζώνη είχε αυξηθεί σε 8.000 ευρώ (από 5.150). Την ίδια ώρα, πάντως, στη διπλανή Φιλοθέη διαμορφώνεται στις 4.350 ευρώ.