X

5+1 ιδέες για το Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο και οι ιδέες για να περάσουμε ωραία τον ελεύθερο χρόνο μας είναι πολλές!

Ant1news

Εκτός από ενδιαφέρουσες πρεμιέρες κινηματογραφικών ταινιών, έχουν «σηκώσει αυλαία» κι αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, ενώ έχουμε και προτάσεις και για όσους έχουν παιδιά και θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί τους!

Αρχή με τη μεγάλη οθόνη, με ταινίες για όλα τα… γούστα.

«Μια στάση πριν το τέλος»  αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ με τους: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Κέβιν Ντουράντ, Μέλονι Ντίαζ, Οκτάβια Σπένσερ. Η ταινία μιλά για την τελευταία μέρα της ζωής του Όσκαρ Γκραντ, ενός 22χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό την Πρωτοχρονιά του 2009.

«Όσα φέρνει ο χρόνος» αγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέρτις με τους: Ντόναλ Γκλίζον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Μπιλ Νάι. Ο Τιμ, στα 21 του χρόνια, ανακαλύπτει ότι μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και να αλλάξει κατά βούληση το παρόν του. Ξεκινάει λοιπόν προσπαθώντας να βρει φιλενάδα, αλλά τα πράγματα θα αποδειχτούν πολύ πιο περίπλοκα απ’ όσο αρχικά φανταζόταν.

«Riddick» αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τούι με τους: Βιν Ντίζελ, Κέιτι Σάκοφ, Ματ Νέιμπλ, Τζόρντι Μόγια. Τραυματισμένος και εγκαταλελειμμένος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη, ο Riddick καταφέρνει να καλέσει βοήθεια. Αυτοί που καταφθάνουν, όμως, είναι δυο ομάδες μισθοφόρων, οι οποίοι τον θέλουν με κάθε τρόπο νεκρό.

«Νέα και Όμορφη» γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν με τους: Ζεραλντίν Παϊλάς, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Φρεντερίκ Πιερό, Μαρίν Βακτ. Η ταινία πραγματεύεται τη διπλή ζωή της 17χρονης μαθήτριας Ιζαμπέλ, η οποία εργάζεται και ως πόρνη. Ο θάνατος ενός από τους πελάτες της «στην αγκαλιά της», όμως, θα ξεκινήσει μια σειρά απρόβλεπτων αποκαλύψεων.

Για το τέλος αφήσαμε την «Οικογενειακή υπόθεση», μια ρουμάνικη ταινία, σε σκηνοθεσία Καλίν Πέτερ Νέτζερ με τους: Λουμινίτα Γκεοργκίου, Μπογκντάν Ντουμιτράτσε, Φλορίν Ζαμφιρέσκου. Η Κορνέλια είναι μια ευκατάστατη και με υψηλές γνωριμίες Ρουμάνα αρχιτέκτονας, η οποία όταν ο γιος της σκοτώνει με το αυτοκίνητο ένα 14χρονο αγόρι θα κάνει τα πάντα για να μην τον αφήσει να πάει φυλακή.

Για τους λάτρεις του θεάτρου, ανεβαίνουν ξανά δύο παραστάσεις πολλών…  αστέρων, που αξίζουν αναμφίβολα της προσοχής σας:

Γκόλφω στο Εθνικό Θέατρο
Το ξακουστό βουκολικό ειδύλλιο του 1893 αναβιώνει σε μια παράσταση όπου γέλιο, δάκρυ και ποίηση γίνονται «ένα».

Ευρυδίκη στο Θέατρο Πορεία
Μια μεταμοντέρνα εκδοχή στο μύθο Ορφέα και Ευρυδίκης, που γεμίζει με συναισθήματα τον θεατή.

Αν αναζητάτε μια βραδιά jazz, τότε θα χρειαστεί να περιμένετε ως την Κυριακή για να την απολαύσετε. Η Σάσα Παπαλάμπρου αντιστέκεται κάθε Κυριακή προσκαλεί στη σκηνή του Faust έναν διαφορετικό εκπρόσωπο της ελληνικής τζαζ, για να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε jazz standards και κομμάτια του προσωπικού τους ρεπερτορίου. Πρώτος καλεσμένος της στις 20 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Βασιλάκης.



Για τους μικρούς μας φίλους, ενδιαφέρον έχει η δράση βοτανίσματος που διοργανώνει το δίκτυο εθελοντών του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο ομώνυμο πάρκο. Θα πραγματοποιηθεί περιποίηση των νεοφυτεμένων δένδρων στο δασικό τμήμα του πάρκου. Η δράση θα καταλήξει στο δίκτυο εθελοντών (Natura) για κρασί και μουσική για να ικανοποιηθούν και οι γονείς.

Το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε και το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Το Κέντρο που βρίσκεται στο χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ, επί της Εσπλανάδας, άνοιξε τις πόρτες του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό.

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι μια ελαφριά, προσωρινή και ανακυκλώσιμη κατασκευή με απλές σχεδιαστικές γραμμές και διάφανη μορφή, η οποία συνομιλεί αισθητικά με τα σχέδια του Renzo Piano για το υπό κατασκευή ΚΠΙΣΝ. Μέσα από το Κέντρο Επισκεπτών, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να δει από κοντά το εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ και να ενημερωθεί για τις εντατικές εργασίες κατασκευής και ανάπτυξης ενός  πολύπλοκου έργου, η ολοκλήρωση του οποίου σε δύο περίπου χρόνια θα αλλάξει ριζικά τον αστικό ορίζοντα της Αθήνας.

Σκοπός του Κέντρου Επισκεπτών, είναι να δώσει σε πολίτες όλων των ηλικιών τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το ΚΠΙΣΝ και να μάθουν περισσότερα για το μελλοντικό του ρόλο, την ιστορία και τη δομή του, καθώς και να αποτελέσει χώρο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων, προσβάσιμων στο ευρύ κοινό.

Κι αν  έχετε διάθεση για απόδραση εκτός των τειχών, μια εκδρομή στα κοντινά, στην Αθήνα, Τρίκαλα Κορινθίας, είναι ιδανική για να συνδυάζετε ξεκούραση και δραστηριότητες κοντά στη φύση!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!