X

Έρευνες του ΣΔΟΕ σε εταιρεία που σχετίζεται με την Χρυσή Αυγή

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχει μπει εταιρεία στο Μαρούσι η οποία φαίνεται να σχετίζεται με την Χρυσή Αυγή.

Ant1news



Νέο δρόμο παίρνουν οι έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, με τους ελεγκτές του, να έχουν βάλει στο στόχαστρο εταιρεία, που σχετίζεται με την οργάνωση.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν αν μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία  βρίσκεται στο Μαρούσι, υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές, ενώ παράλληλα εξετάζονται στοιχεία που έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιερείς και επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

Σύμφωνα με το Βήμα, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής το ΣΔΟΕ βρήκε στοιχεία μόνο για τις συναλλαγές της οργάνωσης μετά την περίοδο 2011-2012, οπότε και πλέον είχε κοινοβουλευτική δράση.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό και θα εστιασθεί κυρίως στα παραστατικά που κατασχέθηκαν στα γραφεία του κόμματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε η οργάνωση αλλά και στις καταγγελίες ότι η Χρυσή Αυγή έπαιρνε τις δωρεές ρούχων από τους υποστηρικτές της και τα έδινε σε μετανάστες μικροπωλητές προς πώληση, με το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο.