X

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την υπόθεση της μικρής Μαρίας

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φώς και πυκνώνουν το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα της μικρής Μαρίας.

Ant1news



Ένα στοιχείο που μπορεί εν πολλοίς να δώσει μια νέα τροπή στις έρευνες, αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1. Η μικρή Μαρία, που κρατούσαν οι Ρομά, φαίνεται ότι παρέμεινε μαζί τους, εξαιτίας ενός προβλήματος που έχει στα μάτια. Δεν αποκλείεται λοιπόν το ξανθό αγγελούδι να δόθηκε για υιοθεσία σε ζευγάρι, αλλά τελικά να επέστρεψε στους Ρομά μόλις οι παρ ολίγον θετοί γονείς ανακάλυψαν το πρόβλημα στην όρασή της.

Το ζευγάρι, που τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή, μπορεί τότε να σκέφθηκε ότι θα είχε διπλό όφελος με την απόφαση να κρατήσει το μικρό κοριτσάκι, μιας και εκτός από το επίδομα που θα λάμβανε από το κράτος, θα είχε την ευκαιρία να μαζέψει χρήματα από τις επαιτείες, που όπως λένε οι μάρτυρες, την υποχρέωναν να κάνει.

Όπως έγινε γνωστό, η μικρή αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από ειδικό οδοντίατρο προκειμένου να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία της, καθώς πιστεύεται ότι είναι πάνω από τεσσάρων ετών. Αν αυτό αποδειχθεί τότε θα ανοίξουν φάκελοι με εξαφανίσεις παιδιών από το 2007.

Η προσοχή των αρχών στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους, την 4χρονη, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση και των φωτογραφιών αυτών, θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία είναι καλά στην υγεία της και έχει αρχίσει να εκδηλώνεται, ενώ τη Δευτέρα η εισαγγελέας θα αποφασίσει σε ποια παιδική στέγη θα φιλοξενηθεί η μικρή, μετά το νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται μέχρι στιγμής.

Η περίπτωση της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Λάρισας, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα, που δέχεται η αστυνομία στη Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής.

Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφει και η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς από έχει δεχθεί περισσότερες από 5.500 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, οι επισκέψεις που έχει δεχθεί το Site του Χαμόγελου του Παιδιού παγκοσμίως έχει φτάσει τις 200.000, ενώ στις 500.000 ανέρχονται οι επισκέψεις στα Social Media του οργανισμού.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, κυρίως των διεθνών μέσων, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι, η περίπτωση της μικρής Μαρίας, έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών. Υπάρχει επικοινωνία με 19 χώρες, κυρίως της Βόρειας Ευρώπης, για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί, ενώ έχουν σταλεί περίπου 8 με 9 φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών.

 Δείτε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε η μικρή Μαρία

Οικισμός Ρομά στα Φάρσαλα