X

Έφοδος στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων

Έφοδος των ράμπο της Δημόσιας Διοίκησης στο ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων και παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Φύλλο και φτερό τα αρχεία αλλά και πολύωρα τετ-α-τετ με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους οι οποίοι ξηλώθηκαν από τις θέσεις τους, περιλάμβανε η πρώτη φάση των ελέγχων από τους ράμπο της δημόσιας διοίκησης στο ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιό της προς τους επικεφαλής των πρωτοδικείων όλης της χώρας, ζητάει τη διενέργεια επείγουσας επιθεώρηση όλων των ληξιαρχικών βιβλίων γεννήσεων των ληξιαρχείων της περιφέρειάς τους για πράξεις που καταχωρήθηκαν την τελευταία πενταετία με απλές υπεύθυνες δηλώσεις.

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών βρίσκονται τουλάχιστον 400 καθυστερημένες δηλώσεις γεννήσεων παιδιών, που πραγματοποιήθηκαν το 2013. Περίπου οι μισές από αυτές τις γεννήσεις, δηλώθηκαν ως αγνώστου πατρός. Στις περισσότερες ως τόπος γεννήσεως αναφέρονται σπίτια στον Κολωνό, στην Ακαδημία Πλάτωνος και στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 15 ετεροχρονισμένες εγγραφές με περιπτώσεις φερόμενων δικαιούχων που εισπράττουν αυτή τη στιγμή προνοιακά επιδόματα.

Επιπλέον, από την παράλληλη έρευνα που διεξάγεται προκύπτει ότι η εκρηκτική αύξηση των καθυστερημένων δηλώσεων την τελευταία πενταετία υποστηρίχτηκε κυρίως από εγγραφές για μεγάλο αριθμό παιδιών που δεν είχε προηγούμενο.