X

Στο τέλος της χρονιάς θα… κληρώνουν οι «τυχερές» αποδείξεις

Τέλος στην χαρτούρα των αποδείξεων προσπαθεί να βάλει το οικονομικό επιτελείο αρχής γενομένης από το 2014.

Ant1news



Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, χωρίς όμως να έχει κλειδώσει, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι σταματούν να μαζεύουν αποδείξεις  από μαγαζιά, σουπερ μάρκετ, περίπτερα, φούρνους κλπ.

Συλλέγουν μόνο αποδείξεις από επαγγελματίες που κατά το υπουργείο Οικονομικών έχουν ροπή προς τη φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια και γενικότερα  από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Ωστόσο, για να περνάνε στην Εφορία οι αποδείξεις θα πρέπει να είναι ηλεκτρονικές. Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος ή θα πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει την φοροκάρτα, ώστε να έχει καταγραφεί ηλεκτρονικά η συναλλαγή του, ή να έχει μπει σε ειδική  ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα δημιουργηθεί και να δηλώσει το ποσό, τον ΑΦΜ του πωλητή και την ημερομηνία συναλλαγής.

Το όφελος από αυτή τη διαδικασία δεν θα είναι ούτε αυτόματο αλλά ούτε και δεδομένο. Στο τέλος κάθε έτους το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει ποιες είναι οι… «τυχερές» αποδείξεις.