X

5+1 προτάσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Χαράς ευαγγέλια για εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές, καθώς φέτος η 28η Οκτωβρίου «πέφτει» Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει: τριήμερο!!! Ευκαιρία λοιπόν για ξεκούραση, χαλάρωση με φίλους και οικογένεια και βόλτες, εντός ή εκτός των τειχών.

Ant1news

Αν δεν είστε τύποι της… παρέλασης ή των εκδρομών κι επιλέξετε να μείνετε στο κλεινόν άστυ, οι επιλογές σας για διασκέδαση και ψυχαγωγία είναι πολλές. Εκτός από το… κλασικό σινεμά, που έχει και αυτήν την εβδομάδα ενδιαφέρουσες ταινίες στις αίθουσες, μπορείτε να απολύσετε και μια βόλτα στα μουσεία, που φιλοξενούν ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Η δική μας πρόταση για αυτό το τριήμερο, ακούει στο όνομα «Μουσείο Ακρόπολης» το οποίο την 28η Οκτωβρίου θα προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες μια σειρά παρουσιάσεων και εργαστηρίων, με ελεύθερη είσοδο όλη την ημέρα. Πρώτον είναι οι δέκα παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης». Εδώ οι επισκέπτες/θεατές θα γνωρίσουν τους θεούς και τους ήρωες που υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς αλλά και τους τόπους λατρείας του Ποσειδώνα, της Αρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών γύρω από τους ναούς της θεάς Αθηνάς στις πλαγιές του Ιερού Βράχου.

 «Μύθοι σε εικόνες» ο τίτλος των οκτώ εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Ελληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Τα παιδιά καλούνται να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν γνωστούς αρχαίους μύθους. Η συμμετοχή είναι έως δέκα παιδιά ανά εργαστήριο (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ όπως και στις παρουσιάσεις ενηλίκων η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο Γραφείο Πληροφοριών της εισόδου του Μουσείου.

Το τριήμερο είναι μια καλή ευκαιρία να απολαύσετε μια συγκλονιστική παράσταση-βουτιά σε όνειρο, όπου το τσίρκο, ο χορός και η μουσική κερδίζουν κάθε κύτταρο του θεατή που φιλοξενείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το Tabac Rouge είναι ένα «χορόδραμα» μεγάλης εικαστικής δύναμης για το τέλος και τη φθορά της εξουσίας, που συνδυάζει χορευτές, ακροβάτες και μουσικούς σε ένα σαγηνευτικό θέαμα για όλες τις ηλικίες, με την υπογραφή του Τζέημς Τιερρέε.

Αν πάλι θέλετε να χαλαρώσετε κοντά στη φύση, αλλά δεν θέλετε να φύγετε από την Αθήνα, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον Εθνικό Κήπο. Το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκτάρια, συμπεριλαμβανομένου και του κήπου του Ζαππείου και αρχικά οριοθετήθηκε το 1836 (σε μια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων) από τον Φρειδερίκο Γκαίρτνερ, τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων.



Όσοι από εσάς θέλετε να… «ντύσετε» μουσικά το τριήμερο, δεν έχετε παρά να απολύσετε τον  Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, σε μια συνέχεια της επιτυχημένης καλοκαιρινής του περιοδείας «40 χρόνια έφηβος».