X

Κινητοποίηση μετά τα νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του Μπεν

Κινητοποίηση στις αστυνομικές αρχές σήμαναν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Μπεν, στην Κω, πριν από 22 χρόνια.

Ant1news

Αφορμή στάθηκε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο διακρίνεται καστανόξανθος νεαρός με γαλάζια μάτια, και υπάρχουν ομοιότητες με την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Σκότλαντ Γιαρντ για το πώς μπορεί να είναι σήμερα, σε ηλικία 24 ετών, ο Μπεν.

Στο βίντεο, που μαγνητοσκοπήθηκε τον Απρίλιο στη Λεμεσό της Κύπρου, σε μια γιορτή εκκλησίας, διακρίνεται ο καστανόξανθος νεαρός ανάμεσα σε μια οικογένεια Ρομά.

Η Κυπριακή Αστυνομία έλαβε, το Σάββατο, αίτημα από την Ιντερπόλ Ελλάδας να εξετάσει πληροφορίες περί πιθανής παρουσίας, στην Κύπρο, του Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Κω.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη οι έρευνες θα ξεκινήσουν από τη Λεμεσό και ίσως επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. "Το σημαντικό είναι οι όποιες πληροφορίες να εξεταστούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα", κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Το βίντεο είναι στα χέρια του προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου της Κω ο οποίος αναμένεται την Τρίτη να καταθέσει όσα στοιχεία έχει στην κατοχή του, στις δικαστικές αρχές του νησιού.

Η οικογένεια του Μπεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο, κι αν και δεν το έχουν δει ακόμη, οι ελπίδες τους για τη λυση του μυστηρίου έχουν αναπτερωθεί. Η αδελφή του βρετανού αγνοούμενου, Λιάνα Νίνταμ δήλωσε στην Daily Telegraph πως εφόσον προκύψουν αξιόπιστα στοιχεία, τότε η οικογένεια είναι έτοιμη να ταξιδέψει έως την Κύπρο.

Η Λιάνα Νίντχαμ είπε επίσης ότι η δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση της Μαρίας στα Φάρσαλα έχει αναπτερώσει τις ελπίδες της οικογένειάς της. «Τώρα ξέρουμε πως ο κόσμος ακόμα ασχολείται και πως η υπόθεση του Μπεν δεν έχει κλείσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η αδερφή του αγνοούμενου Βρετανού.