X

Όταν η ζωή αντιγράφει τον κινηματογράφο...

Σκηνές από την κινηματογραφική ταινία The Terminal, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάνκς, αναβιώνουν, επί 16 ημέρες, στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Πρωταγωνιστής στην "ταινία της ζωής" ο 34χρονος Σύρος, Τζαράντ.

Ant1news

 

Ο "Σύρος Χάνκς", Ουάσφι Τάιζεερ Τζαράντ ζει αποκλεισμένος στο Terminal 2 του αεροδρομίου. Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα απέλασης, αφού εξέτισε ποινή για κατοχή ναρκωτικών.

Ο 34χρονος, λόγω του πολέμου στη Συρία, μπορεί να ταξιδέψει σε όποια χώρα του κόσμου δεχθεί να τον φιλοξενήσει αλλά το διαβατήριό του έχει λήξει. Ήδη έχει εισπράξει αρνήσεις από την Ιορδανία, όπου έχει καταφύγει η οικογένειά του, όπως επίσης, από την Τουρκία και το Λίβανο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Gulf News γράφει πως ο Τζαράντ, εν αναμονή της έκδοσης διαβατηρίου από την οικογένειά του, ζει τρώγοντας ένα χάμπουργκερ την ημέρα και κάνοντας μπάνιο στις τουαλέτες του αεροδρομίου, σενάριο, οπως στην ταινία The Terminal, στην οποία o Τομ Χανκς εγκλωβίζεται στο αεροδρόμιο JFK, καθώς στη χώρα του ξέσπασε εμφύλιος και το διαβατήριό του δεν ισχύει.

Παγιδευμένος στο τράνζιτ του JFK ο Χάνκς προσπαθεί να επιβιώσει, με ποικίλους τρόπους, έως την ημέρα που περνά, τελικά, την πύλη εξόδου του αεροδρομίου.