X

Η ώρα της πληρωμής για τους ιδιοκτήτες ΙΧ

Μεγάλα ποσά θα κληθούν να πληρώσουν το τελευταίο δίμηνο του έτους οι κάτοχοι υψηλού κυβισμού ΙΧ, αφού θα έρθει ο... λογαριασμός και για τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Ant1news



Από την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, η αυλαία της οποίας σηματοδοτεί ένα «καυτό» δίμηνο για τους ιδιοκτήτες αυτοκίνητων και ιδίως των κατόχων υψηλού κυβισμού ΙΧ, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας, αναμένεται να ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας, καθώς όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού μαζί με τα τέλη θα πρέπει να πληρώσουν και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξοφληθούν έως τα τέλη του έτους, ενώ όπως και πέρυσι δεν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να βάλει στα ταμεία από τα τέλη κυκλοφορίας έσοδα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ από τον φόρο πολυτελείας σε ΙΧ αυτοκίνητα 1.929 κ.εκ. και άνω, σε πισίνες και αεροσκάφη εκτιμώνται έσοδα ύψους 136 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή-«πακέτο» των τελών κυκλοφορίας και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο από 1.929 κ. εκ. και άνω θα πρέπει να πληρώσουν το τελευταίο δίμηνο του έτους φόρους που θα κυμανθούν από 947 έως 5.140 ευρώ.

Από τον φόρο δεν εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.