X

Οι έρευνες και τα σενάρια για τον μικρό Μπεν

Την ώρα που όλος ο κόσμος αναμένει τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA για να αποδειχθεί εάν ο νεαρός στην Κύπρο είναι ο Μπεν, έρχονται στο φως και πάλι τα σενάρια που στο παρελθόν είχαν μπλεχθεί με την υπόθεση.

Ant1news

Τα ξανθά μαλλιά, τα γαλάζια μάτια και το λευκό δέρμα ήταν στοιχεία που κατά καιρούς έκρουαν των κώδωνα των Αρχών και φούντωναν τις φήμες για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι εκείνη του Δεκεμβρίου του 1995. Τότε ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ από τη Θεσσαλονίκη είχε απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας πεπεισμένος ότι έχει εντοπίσει τον Μπεν σε καταυλισμό Τσιγγάνων στη Βέροια. Ήταν ένας 7χρονος ο οποίος τράβηξε λόγω εμφάνισης το ενδιαφέρον του ντετέκτιβ, χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί αυτό που όλοι περίμεναν.

Τρία χρόνια αργότερα βρετανός τουρίστας εξομολογήθηκε στις αρχές την έκπληξη που αισθάνθηκε όταν αντίκρισε σε διακοπές του στη Ρόδο ένα ξανθό αγόρι ανάμεσα σε μια οικογένεια μελαχρινών Ελλήνων. Είχε μάλιστα αποσπάσει δείγμα από τα μαλλιά του αγοριού, το οποίο έστειλε με βίντεο στην οικογένεια του Μπεν, χωρίς όμως πάλι να διαπιστωθεί το παραμικρό.